Voorwaarden comfort abonnement warmte en tapwater

Acceptatie
Abonnementen gelden voor aardgastoestellen tot 45 kW. Acceptatie kan vanwege de technische staat van een toestel of om economische redenen worden geweigerd. Voor de 1e inspectie/onderhoudsbeurt kan bij niet nieuwe toestellen een toeslag op het normale tarief berekend worden. Bij niet acceptatie worden de kosten van het bezoek in rekening gebracht. Op nieuwe abonnementen voor toestellen ouder dan 10 jaar wordt 10% toeslag in rekening gebracht.

Verlenging
Een abonnement wordt jaarlijks, tot schriftelijke wederopzegging, stilzwijgend met een jaar verlengd.

Opzegging
Het abonnement kan ten alle tijden schriftelijk worden opgezegd.

Onderhoudsfrequentie
Het onderhoud vindt standaard 1x per kalenderjaar plaats. Een andere termijn kan in overleg. U ontvangt van ons per e-mail of per post een aankondiging met een onderhoudsafspraak.

Uitleg abonnement type
Brons: Periodiek onderhoud en snelle service. Arbeidsloon/onderdelen worden in rekening gebracht.
Zilver: Zie Brons. Geen arbeidsloon bij storing (max. 2 uur per storing, max. 3 maal per kalenderjaar). Alleen onderdelen worden in rekening gebracht.
Goud: Zie Zilver. Geen arbeidsloon bij storing (max. 2 uur per storing). Gratis vervangen van onderdelen.
Let op, Goud alleen voor nieuwe toestellen van max. 2 jaar oud met een looptijd van max. 10 jaar.

Prijsindexatie
Bij verlenging kunnen abonnementstarieven worden geïndexeerd conform de voorschriften van Techniek Nederland.

Betaling
Betaling van alle abonnementen vinden plaats na het uitvoeren van het onderhoud. Bij verhuizing kan een abonnement kosteloos overgaan op de nieuwe bewoner, betaalde gelden worden niet gerestitueerd.

Uitsluiting
Bijvullen, ontluchten, ontkalken van warmtewisselaars en boilers, werkzaamheden en onderdelen buiten het c.v.-toestel, het verhelpen van storingen en/of vervangen van defecte onderdelen ten gevolge van slechte drinkwaterkwaliteit, kalkvorming, schadelijke aerosolen en gebruik van het toestel voor niet huishoudelijke doeleinden vallen buiten het abonnement en worden derhalve altijd in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden
Van toepassing zijn de onderhoudsvoorschriften en garantievoorwaarden van de fabrikant en de algemene voorwaarden voor onderhouds- en serviceabonnementen voor woninginstallaties van Techniek Nederland, tenzij daarvan in de onderhevige abonnementsvoorwaarden is afgeweken.

Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.