Nieuws

Gepubliceerd op: 29-03-2018

Geen traditionele cv-ketel meer over drie jaar?

Gisteren was het prominent in het nieuws aanwezig, het bericht dat er ‘over drie jaar geen traditionele cv-ketels meer zijn’. Het is de bedoeling van energiebedrijven en milieuorganisaties dat er vanaf 2021 geen nieuwe cv-ketels meer geplaatst worden in woningen. In plaats daarvan wordt er in elke nieuw of verbouw woning een warmtepomp geplaatst. Maar is dit ook realistisch?

Voor- en tegenstanders

Het stond vanochtend groot in de PZC, de Vereniging Eigen Huis (VEH) is voorlopig nog kritisch op het manifest om de cv-ketel in de ban te doen. De grootste bezwaren zijn voornamelijk dat de plannen niet uitvoerbaar én betaalbaar zijn, maar ook dat meerdere warmtepompen in een kleine straal zorgen voor een permanent geluidsoverlast. De voorstanders en partijen achter het manifest geven juist aan dat met de huidige cv-ketels de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs niet realistisch zijn, bovendien kan ook de gaswinning in Groningen niet naar beneden gehaald worden. In de politiek is divers gereageerd. De verwachting is wel dat de kosten van duurzame energiebronnen zoals warmtepompen zullen gaan dalen wanneer deze op grote schaal geplaatst gaan worden voor en door consumenten.

Installatie van een (hybride) warmtepomp

Met het installeren van een warmtepomp ben je verzekerd van een duurzame vorm van energieopwekking binnen je eigen woning. Een (hybride) warmtepomp wint energie uit de aarde, het water of de lucht in de directe omgeving. Lucht wordt aangezogen van buitenaf, d.m.v. een geplaatste ventilator, waarbij vloeistof in een verdamper omgevormd wordt tot gas. Dit gas wordt gebruikt in de installatie, maar ook de warme vloeistoffen worden gebruikt in de centrale verwarming. Een complex systeem dus, maar het betekent wel dat de aanvoer van energie volkomen gratis is.

Een warmtepomp bij buitenverblijf - Ooms Installaties

Wil je meer informatie over het eventueel plaatsen van een warmtepomp in je eigen woning, of ben je benieuwd naar de toekomst rondom de traditionele cv-ketel? Neem dan contact met ons op, door een bericht achter te laten. We voorzien je graag van een vrijblijvend persoonlijk advies, gebaseerd op de kenmerken van je eigen woning.

Stuur een bericht

Terug naar het overzicht

Ook interessant...